Topp 10 tips når du skal handle dress og slips

IMG_8876 (6)

«Fra Tigerstaden men ingen moteløve»

Kjære lesere,

Flere av dere har spurt meg hvordan jeg velger dresser til jobb, og sannheten er at jeg har noen enkle regler som jeg følger. Disse huskereglene er mest for min egen del, men i en verden der vi alle blir vurdert opp og ned utfra påkledning og fremtoning – både på jobb og privat, så er slike regler greie å ha. La meg dele noen enkle tips med dere.

Det beste trikset når det kommer til dress og slips er å gjøre det enkelt.

Først av alt så velger jeg aldri det mest trendy eller vågale fargene eller snittene. Jeg velger modeller som kan brukes flere sesonger. Dette gjelder i ni av ti tilfeller. Unntaket fra regelen er en god sommerdress, og en kraftig ull-blazer til høst og vintermånedene.

Når jeg er i butikk for å handle dress, så passer jeg alltid på at ekspeditør legger opp beina, og gjør tilpasninger i livet etc. Det er nemlig lite som er mindre pent enn når «dressgutter» stiller med hyllevare som ser ut som den er lånt av en fjern slektning. En dress skal kort og godt sitte som et skudd på nettopp din kropp.

Valg av stoff er også utrolig viktig, og for meg er det essensielt at dressen er laget i ull, og at sømmene virker forseggjorte. Jeg er allergisk mot dresser som er gjort i syntetiske stoffer, og ikke minst i jobbsammenheng er dette en uting. Vi skal se ut som forretningsfolk og ikke som klovner eller sirkusartister tross alt.

Om en dress er for stor i butikken så blir den ikke mindre når du kommer hjem – selv om den er på salg!

En annen ting som nok mange bommer på er hva dressen som kjøpes tross alt skal brukes til. I butikk er det lett å la seg blende av en kul modell på stativet, men så snart du kommer hjem så ser du at det dobbeltspente vidunderet som du trodde skulle bli en ny favoritt ender opp som støvsamler. Det er nemlig noe med å se noe kult for deretter å plassere det i sammenheng.

Dobbeltspent er jeg forresten svært lite glad i, men det er jo en smakssak

En av de viktigste tipsene i mitt hode er regelen om enkelhet. Det er nemlig en kjentsak at vi gutta ikke skal se ut som om vi prøver for hardt.

Som en snart førti år gammel mann kan jeg tillate meg å slippe unna med å ikke være av de mest trendy gutta, men likevel er jeg opptatt av å ha noen skjorter i litt utradisjonelle farger. Slike skjorter kan enkelt sprite opp en dress om den skal brukes til fest eller hygge på kvelden. Mønstre styrer jeg stort sett unna på skjorter, men liker du slikt så er mønster på mønster «no go».

 

Topp 10 tips for dressgutter på klesjakt;

  1. Husk å få butikken til å tilpasse dressen til nettopp din kropp
  2. Ikke kjøp farger som er inn nå, men ute av trendbildet om kort tid
  3. Sjekk stofftype, og kvalitet
  4. Kjøp noe som kan brukes i flere sammenhenger og velg heller bruk tilbehør for å tilpasse.
  5. Velg tørkle i lomme eller slips, både og kan lett bli mye – Med begge bør de være ulike.
  6. Tenk på sesong når du handler – lys dress har ingenting på høsten å gjøre etc.
  7. Finn noe som er deg også om et år.
  8. Kjøp basis plagg og varierer fargene – da bygger du en garderobe
  9. Velg snitt som ­­­­du er komfortabel med og er du litt rund så velg for gudsskyld ikke «slim fit»: Det samme gjelder om du er tynn men med motsatt fortegn. Et amerikansk snitt vil få deg til å se ut som en fisk i en striesekk.
  10. Om du handler på salg så velg sesong nøytrale varer. Alternativet er jo å legge dem på is et år, men da er jo hele gleden ved å ha handle borte.

Til slutt sier jeg som morfar. Puss skoene da gutter!

IMG_7971 (3)

Favorittdressen min denne sommeren var Viero dressen over fra Menswear. Med forlenget sommersesong i Madrid fikk jeg også glede av den i de tidlige høstukene. Nå er den hengt bort til fordel for høstens grovere stoffer og mørkere farger.

14114921_10153941870083517_111305204447492003_o

14211930_10153944148938517_3098640467394881782_n

ererr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s