En godt bevart hemmelighet


Kjære lesere, i sommer har jeg gjort noe jeg aldri har gjort tidligere og da er det vel på sin plass å dele med dere alle.

Jeg kaller det sommerens desidert beste minne.

Denne sommerferien har som de fleste andre ferier for min del funnet sted på Gran Canaria, og med øyas vakre landskap som bakteppe har familien, og jeg jaktet skatter av det slaget som gir både opplevelse og følelse av mestring på områder som hverdagen ikke gir rom for. Jeg snakker da selvfølgelig om opplevelser i naturen som setter både kropp, og sjel i balanse etter rovdrift på kropp og sjel på kontoret i Oslo siste halvår.

De fleste nordboere jeg kjenner ser først og fremst Gran Canaria som et sted for paraplydrinker, hotellbasseng og soling men sannheten er at øya har mange skatter som byr på naturopplevelser i verdensklasse, og den fremste av disse skattene gjør at jeg fortsatt sitter her og smiler. Selv om regnværet i Oslo skulle tilsi alt annet.

La meg forklare.

Legenden om Gui Gui stranden på Gran Canaria går langt tilbake i tid, og historiene om stranden som er så bortgjemt at den i lang tid har vært tilholdssted for «hippier» og andre som søker seg bort fra det etablerte samfunnet nådde i våres også min familie. Stranden som befinner seg på vestsiden av øya er så utilgjengelig at du må forsere både skog, fjell, og timer med klatring for å nå frem, men hvilken premie er ikke turen i seg selv. Naturopplevelsene står i kø der du med god hjelp av norsk tur ånd, og en god porsjon eventyrlyst setter ut mot det som ifølge myten skulle være en oase for alle som når frem til eventyrstranda.

Jeg trodde at jeg fysisk var i god form, men fortsatt sitter turen godt igjen i form av smerter i muskler jeg ikke vsste at jeg hadde.

Før vi la ut på turen gjorde jeg som jeg alltid gjør noen Googlesøk for å innhente informasjon om målet for turen, og blant de mange kildene som omtaler «The Gui Gui Beach» fant jeg et sitat som kort og godt sa at «Hvis alle som påstår å ha vært på Gui Gui hadde vært der så ville stranden vært like godt besøkt som turiststedene sør på øya». Det er selvfølgelig ikke tilfelle for til det er turen altfor krevende å gjennomføre. Andre Google søk fortalte meg om en naturopplevelse som kort og godt brenner seg inn i både kropp og sjel om du fullfører turen. Veldig mange snur nemlig før de når frem.

Like fullt er den mulig å gjennomføre for alle som setter seg fore å klare strabasene, og selv en småbarnsfamilie som vår fullførte. Noe jeg er ekstremt stolt av.

Regel nummer en i livet er jo som kjent at det aldri er lov å gi opp.

Det er nemlig noe med det å sette seg mål som familie, og så sloss for å gjennomføre selv om turen i seg selv byr på både oppturer og nedturer både i billedlig og en slags mer mental forstand, men det er disse oppturene og nedturene som gjør at mestringsfølelsen sammen med ømme muskler, og noen småskader på slutten av dagen gjør turen til et uforglemmelig minne.

For meg personlig var hele turen til Gui Gui noe jeg vil skatte hele livet, og bildet av solnedgangen over Tenerife som en slags avsluttende påminnelse om at enhver dag, og også tur eller reise har en slutt gjorde natur opplevelsen komplett.

Tilbake i Oslo er det dette bildet som sammen med den pleiende bølgelek på Gui Gui er selve symbolet på sommeren 2016.

Nå kan høsten bare komme. Jeg er klar!

13895570_10153884961433517_8163959845819350543_n

Del gjerne ditt beste sommerminne med meg i kommentarfeltet!

Les også – Er vi så lettlurte på Facebook

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; MIN FACEBOOK!

www.kjellolakleiven.no

TAKK FOR BESØKET!

Tips til bloggen kan sendes til Kjell-Ola.kleiven@rignorge.no

STAY SAFE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s