Kleivens favoritter

12932865_10153589863493517_4672873936754119330_n

Sponset innlegg

Kjære lesere, det er med mødre som med fedre. De har ofte mye visdom på lager og min mamma er intet unntak.

Mammaen min har alltid sagt at de to første tegnene på at man har blitt voksen er at man får bedre manerer og dårligere syn. Med det friskt i minnet tok jeg sist uke turen til Interoptik for en synsundersøkelse, og testing av briller. Interoptik har som kjent et bredt utvalg av merkevarebriller og følger opp kundene sine slik som de gjorde i «gamledager» der man fikk riktig god oppfølging og opplevde førstehånds ekspertise i faghandelen.

Siste gjennomførte test av falkeblikket for min del var under sesjon for innrullering til forsvaret for 20 år siden. Vi menn elsker nemlig å skulke unna synsundersøkelser, og jeg sier «vi menn» for jeg tviler på at andre menn er bedre enn meg på legetimer og synstester.

Da jeg ble tatt imot hos Interoptik fikk jeg en innføring av en brillestylist i hvilken form jeg har på ansiktet, og hvilke konsekvenser et valg av briller dermed innebærer. Bare det at jeg har et kantet ansikt var for meg nytt, og selv om jeg ser meg i speilet hver morgen så har jeg aldri skjønt at det faktisk har betydning for hvilke briller jeg bør velge som en fremtidig brillebruker.

Kjæresten min bruker si at klokker og briller er de eneste smykker forretningsmenn i dress bør gå med.

Vel inne i varmen hos Interoptik ble jeg stående og titte på veggene som var fylt med briller, og det var her et sted at jeg innså det som for de fleste er åpenbart. Om synet var dårlig ville det være nærmest umulig å velge et par briller som skulle kunne dekke alle de behovene som jeg har i hverdagen. Jobb, familie, trening, og kompiser. De fleste av oss har ulike klær til de ulike rollene, og som en litt splittet person drar jeg det lengre enn de fleste. På fritiden kler jeg meg ganske avslappet, og på jobb er jeg en god konservativ dressbruker. I mitt yrke er dress og slips en naturlig greie, og da kan jeg ikke stille med Oakley sportsbriller selv om de er supertøffe til caps og slappe-av-bukser, men det finnes alternativer.

Fra 4 – 23.april vil det være 50 prosent avslag  i pris på modellene som jeg har valgt fra Interoptik – og på et stort utvalg av andre merkevarebriller.

Et par Tom Ford kanskje?
Utvalget på Interoptik er imponerende, og det er ingen tvil om at man kan finne akkurat det man ønsker. Men spørsmålet er jo selvsagt hva man ønsker? Og hva som kler en selv best? Før jeg visste ordet av det møtte en hyggelig dame meg; «Hei, jeg er brillestylist, og skal hjelpe deg med å finne det du trenger!» Da jeg satt foran et speil fikk jeg forklart hva slags ansikt jeg har. Hun spurte meg hva slags briller jeg var ute etter, der jeg måtte avsløre mitt allsidige behov;

Jobb, familie, trening, og kompiser.

Hun plukket ut briller som hun ga meg i tur og orden. “Disse er perfekte  til fritid» sa hun og gav meg et par Oakley i hånden. Brillene var elegante men tøffe og sporty på samme tid.  Deretter så vi på briller til jobb, og fest mens vi snakket om hvordan de ulike brillene skapte ulike inntrykk på linje med klær. Til sammen plukket vi to sett til fritid, to til fest og to til jobb. Med hjelp fra brillestylisten var plutselig det imponerende, men på mange måter “overveldende” mangfoldet av briller forandret til et rimelig greit utvalg av muligheter.

Synsundersøkelses-angsten, og kjøpsangsten var blåst bort, og det måtte et lite vink fra synstesteren fra bakrommet til for at jeg skulle våkne  opp. «Kleiven, du har -075» sa hun, og der og da virket ikke svaret så ille. Jeg hadde riktignok fått dårligere syn, men med en rekke lekre og frekke løsninger på problemet. Løsninger som var godt pakket inn i utførelsen av en butikkbetjening som var mer opptatt av å hjelpe enn å selge, og slik har det seg altså at “gutten som gruet seg til synsundersøkelsen”, nå gleder seg til å hente frem brillene.

Så til slutt er det bare en ting å si om livet med briller. Jeg synes at briller er ganske gøy, og ulike briller gjør at jeg lettere kan tre inn i ulike roller. Selv den strenge pappa-rollen har nå fått sitt favoritt brillepar. I tillegg har jeg nå briller som får meg til å føle meg som forretningsmann, forfatter, geni eller superhelt om jeg vil.

Hvilke briller er din favoritt?
FLEYE –  ALVA 561

img_4538_4-416026-12-1459429358847

MARC JACOBS – MMJ649 BRQ

IMG_0548 (1)

ØRGREEN – HARPER 403

12799025_10153525330263517_3268473607639484851_n

NINE – NINE 2236 BBL

nineedge20fest (3)

TOM FORD – FT5331 036

tomford9898party

OAKLEY – OX8077 807706

FRITID1_oakley04_OK-edited

Hvilken av brillemodellene mine er din favoritt? Del gjerne i kommentarfeltet.

Etter at synstesten som er beskrevet over ble gjennomført har jeg inngått et kommersielt samarbeid med Interoptik. Flere bilder av min nye brille garderobe vil dukke opp i dagene fremover på Instagram, og i andre digitale kanaler.
Fra 4 – 23.april vil det være 50 prosent avslag  i pris på modellene som jeg har valgt fra Interoptik – og på et stort utvalg av andre merkevarebriller.

Mine brille favoritter finner dere også her; Interoptik kampanjeside

Titt innom da vel!

FotorCreated

www.kjellolakleiven.no

FotorCreatio9999.jpg

TAKK FOR BESØKET!

Tips til bloggen kan sendes til Kjell-Ola.kleiven@rignorge.no

STAY SAFE

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola 

One thought on “Kleivens favoritter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s