Mine topp 10 tips om du som meg går med dress på jobb

IMG_2798 (4)Jakken over er av slaget Viero fra Menswear på Tjuvholmen i Oslo.

“Etter tjue år i dress på jobb deler jeg mine beste dress tips”

Først av alt vil jeg bare si at jeg verken er noen motekonge, eller trendsetter av det slaget som frekventerer hovedstadens mange klesforretninger til alle døgnets tider. Jeg er en mann av det slaget som liker kvaliteten som en god dress eller fin skjorte kan gi, men jeg kjøper den ikke om den er for dyr, for trendy eller for fargerik.

Det vil si med mindre dressen er ment til fest, og jeg er i det litt lekne hjørnet, men tilbake til livet i dress og slips;

Jeg liker en god dress som sitter til kroppen min og fremhever det at jeg er mann, men uten at det blir for jålete eller ser for tilgjort ut.

I hele tjue år har jeg gått med dress i jobbsammenheng, og det er snart ikke et dressmerke jeg ikke har prøvet når det gjelder de vanligste variantene her til lands. Det har selvfølgelig pekt seg ut noen favorittmerker over årene, men la oss ikke dvele ved det.

I det store og det hele er det nemlig mye mer interessant å dele litt hør og bør tips for livet i dress;

La den bli hengende i skappet om den er for liten, skitten eller krøllete

 1. Ikke kjøp dresser som følger de siste “hotte” trendene om du går sjelden i dress. Kjøp en kvalitetsdress som holder både seg og deg i motebildet over tid
 2. Kjøp farger som harmonerer med dine farger fremfor farger som ser bra ut på en modell eller bilder av andre.
 3. Sørg for å levere dressen til rens jevnlig. Det er ingenting som ser så lite delikat ut som en litt sliten dress med manglende press, eller skittflekker.
 4. Husk å få tilpasset dressen til din kropp og dine former når du kjøper den. Aller butikker som tar kunden på alvor gjør slike tilpasninger.
 5. Puss skoene dine, og sørg for at fargen matcher beltet.
 6. Er dressen for stor eller for liten så la den bli hjemme.
 7. Ikke bruk fargerike sokker om du ikke er sikker på hvordan du matcher med skjorte, slips og tørkle.
 8. Striper og ruter i kombinasjon er døden. Spesielt om du ikke har en master i mote, eller er rosablogger med mange vekttall i shopping for viderekommende.
 9. Om knapper faller av så sy dem på eller la dressen bli hjemme. Manglende knapper gir bare inntrykk av manglende penger, eller estetisk sans.
 10. Ikke gå med en klokke som ikke passer dressen. Tilpass klokker, briller og annet tilbehør til den enkelte looken.

Om du ikke gikk lei av topp 10 listen så skal du få en liten bonus;

 1. Lær deg å knyte litt ulike slipsknuter
 2. Unngå belte og bukseseler samtidig. Kombinasjonen gjør at du fremstår som nevrotisk!
 3. Ikke gå i den fellen at du kjøper sko med lærsåler om du bor i Norge
 4. Bruk kalosjer vinterstid
 5. Kjøp basis plagg med farger som kan kombineres lett, og da mener jeg både til jobb og fritid.

Det verste som kan skje med en mann som er ute og handler er at det ser ut som han prøver for hardt, og ingen «absolutt ingen» er tjent med å se ut som en motestreber.

Lykke til.

Følg meg gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola/

Eller besøk nettsiden min;

http://www.kjellolakleiven.no

 

 

12 thoughts on “Mine topp 10 tips om du som meg går med dress på jobb

 1. Hei

  Masse gode poenger 🙂 men den dressen din fra Menswear og merket Viero Milano. Hva syns du om kvaliteten på de dressene? Og hva bør en grei pris på rens av en hel dress være?

  Like

  1. Hei Kristian, takk for spørsmål. Jeg synes kvaliteten på Viero dressene er god sett i forhold til pris. Du får en forholdsvis rimelig dress med et pent snitt til en god pris, og slik sett vil kvaliteten sett i forhold til prisen basert på min erfaring være god. Du kan langt på vei finne dyrere dresser med dårligere kvalitet enn Viero. Når det gjelder rens så er det som regel altfor dyrt, og da mener jeg uansett hvor man går. Likevel så er det en nødvendighet da skitne, eller upressede bukser er fyfy.

   Av Viero plagg så er skjortene mine favoritter. De produseres på samme fabrikk som flere av verdens beste merker og de er av ekstremt god kvalitet.

   Like

 2. Hei, og takk flotte tips!
  Har du forslag til forhandlere av dresser / dressmerker til en rimelig penge for folk som meg; svært bredskuldret og veldig brede bein? Litt lei av dressmann og passformen er litt pose, men andre steder som Tiger og 4men har helt ugrei passform eller altfor små størrelser.

  Like

  1. Hei Peter, det er sikkert mange som kan levere akuratt det du etterspør. De fleste som leverer dresser av en viss kvalitet har mulighet for tilpassninger som skuldre og lår. Jeg ville gått til en butikk som har tid til å gjøre dine justeringer i rolige omgivelser. Selv går jeg ofte til Erlend på Menswear på Tjuvholmen (har også med at jeg bor i nærheten), men det Erlend forstår er hvilke justeringer jeg trenger, og deretter så lagrer han dette slik at jeg slipper å ta mål hver gang. Det finnes sikkert mange gode butikker i ditt nærområde som kan gjøre samme.

   Lykke til:)

   Like

 3. Hei Kjell-Ola.
  Min største irritasjon er de som aldri får med seg punkt 5. Dressen sitter som støpt, men skoa har ikke vært pussa siden man var russ i 82´
  Et spørsmål……du nevnte en gang et buksesele-brand……som jeg ikke kommer på. Name it once more 🙂

  Like

 4. Hei Kjell-Ola.
  Min største irritasjon er de som aldri får med seg punkt 5. Dressen sitter som støpt, men skoa har ikke vært pussa siden man var russ i 82´
  Et spørsmål……du nevnte en gang et buksesele-brand……som jeg ikke kommer på. Name it once more

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s